Nieuwe uitdaging met Lotharingerdwerg

Een super seizoen:
-5 verschillende dieren
 met 97 punten of meer
-vaak volle punten op
 kleur+kleurverdeling
-en concurrerend met
 de andere rassen,

dus "Vorzüglich"

is van toepassing op het gehele
fok- en showjaar 

2023!


December was de maand van de Duitse Bondsshow in Leipzig met meer dan 24.000 dieren. Voor deze show twee fokgroepen van 4 dieren gemeld. 

Bundessieger 2023

De eerste fokgroep werd DM met 386.5 punten en bracht het sieger tier met 97. Ook de twee groep scoorde goed met 385 punten waarmee de 2e plaats DVM werd behaald.


In November de 1- daagse show bezocht in het Westerwald. Een leuke gezellige show en met een 4-tal score van 387 en een 97.5 beoordeling ook zeer blij.


Dit jaar werd in oktober de 48 Uberregionale Scheckenvergleichsschau in  Hannover gehouden.
De Lotharingerdwergen driekleur kunnen hier nog niet meestrijden met de andere scheckenrassen om de topprijzen. Binnen het ras hebben ze goed gescoord en met een Rassemeister score van 482 plus het Sieger-dier met 97 punten weer een zeer geslaagde show. 


In september is de Clubschau Munsterland georganiseerd in Beelen. Een gezellige clubdag met veel topdieren en veel gezelligheid zoals ook uit de foto's blijkt. 

De CS werd een hervorragende voedster met 96,5. 


In Laren vind op 3e derde zaterdag in augustus de gezamenlijke Fokkersdag plaats waar de Lotharingerdwergen aanwezig zijn. Een jonge ram met sterkte kleur en beenvlek behaalde 97 punten en werd daarmee de mooiste lotharingerdwerg.  


De lotharingerclubdag in juni vormt de start van het nieuwe show seizoen. De eerste jonge dieren uit het nieuwe jaar kunnen hier geshowd worden en is ook de gelegenheid om elkaars fokresultaten te bewonderen. 

Katalogus 2023 


In seizoen 2023 is ook gebruik gemaakt van een zwarte fokram. Dit jaar kunnen we dus naast driekleuren ook zwarte jongen verwachten.

Zoals je ziet, is mooi driekleur ook niet lelijk :)

Maak jouw eigen website met JouwWeb