Nieuwe uitdaging met Lotharingerdwerg

 

Het  showseizoen 22/23 van de Lotharingerdwergen driekleur was  een groot succes. Hoge predicaten werden er gescoord op de verschillende shows in binnen en buitenland. Ook met andere rassen kon worden gewedijverd om de hoogste plekken. Bovendien werd op 18 februari, in Tiel het seizoen afgesloten met een U-98 voor Ram 2AW-214. En ook met U-98 een showoverwinning behaald op de rammenshow in Ommen.

  

Op de Bondsshow in Hardenberg zaten 24 Lotharingerdwergen in de kleuren zwart, driekleur en madagascar. Totaal 8 fokkers hadden dieren ingeschreven en de jonge ram 2AW-214 werd als winnaar aangewezen.

Hier links en rechts de goede showresultaten van een mooie ram die in 2022 is gefokt. De betreffende ram is op de Uberregionale Scheckenvergleichsschau verkocht en ik ben trots en blij dat de nieuwe eigenaar goede showresultaten heeft met 😉 "mijn"  ram.

De 47e Uberregionale Scheckenvergleichsschau in Konigsmoos was zeker het bezoeken waard. Weer veel gezelligheid en leuke contacten met collega fokkers uit verschillende landen.
De Lotharingerdwergen konden prima meekomen in deze internationale competitie en hebben een 3 plaats behaald. 

Zoals je ziet, is het niet altijd de hoeveelheid tekst die een beoordelingskaart leuk maakt.

Keuring Clubschau in Steinfurt 2022

Het showseizoen is begonnen en de eerste uitslagen zijn binnen. Hoewel de dieren nog jong zijn, lijken er toch enkele mooie tussen te zitten die sterke kleur tonen met een mooie pels. Dus hoopvol voor de komende shows.

 

- Bij de keuring op de W711-Clubschau in Steinfurt werd de tweede keurmeester erbij gevraagd om de beoordeling af te ronden. Altijd weer spannend. 


Ram 2AW-703.
Deze jonge ram van maand juli is nu nog niet klaar voor de shows maar inmiddels wel gevaccineerd. Hopelijk kan deze later in het showseizoen een keer mee.

Van de nestjes uit januari en februari zijn de jongen genummerd. Enkele voedsters hebben in maart hun eerste nestje gekregen en de jongen zitten nog bij de moeder. In april zijn er geen jongen geboren en was er relatieve rust in de stal, wel zijn er nog een aantal voedsters gedekt.  

Een  van de fokrammen (1AW-208) van het afgelopen jaar en een voedster (1AW-511) zijn verhuisd naar familie Bertschi in Zwitserland. 

 

Fokram 1AW-208
Voedster  1AW-511

Maak jouw eigen website met JouwWeb