Nieuwe uitdaging met Lotharingerdwerg

Nieuws 2010

 

 

In 2010 zijn de Lotharingerdwergen al op een aantal shows in Duitsland en Nederland geweest. Zo waren er dieren te zien op de clubshow van Scheckenclub W 711( Sektion Munsterland) in Coesfeld. De beste 5 dieren hebben gezamenlijk 476.50 punt behaald wat goed was voor het prolongeren van de titel "Clubmeister" in dit ras. Ook zijn er 7 dieren naar de 36e uberregionale Scheckenclub-Vergleichsschau 2010 in Bremerhaven geweest. De katalogus is te downloaden via http://www.akszd.de/html/hauptseite.html

In de afgelopen maanden is geprobeerd om de dieren door zoveel mogelijk verschillende keurmeesters te laten beoordelen aan de hand van onze NL-standaard. De ideren zijn hiervoo ingeschreven op:
- Clubdag van Lotharingers http://www.lotharingerclub.webs.com/
- Jondierendag van Wolvega e.o
- Steenwijkerlandshow
- Gaasterlandshow http://www.pkvbalk.nl/
- Flevoshow in Dronten http://www.kdsoostelijkflevoland.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=160
- Waterpoortshow http://www.freewebs.com/wpshow/index.htm

De dieren worden ook ingeschreven voor Zuidlaren en Championshow

 

2009-2010

In het afgelopen showseizoen 2009-2010 zijn de lotharinger dwergen regelmatig tentoongesteld op jongdierdagen en tentoonstellingen. In Nederland vooral, omdat ze pas sinds kort erkend zijn, om de dieren te tonen aan collega fokkers. Wel hebben een aantal dieren onder competitie (duitse standaard) meegedaan aan de clubtentoonstelling in Coesfeld (Dld) en aan de EuropaExpo te Utrecht. Vanaf nu kunnen de dieren ook op de Nederlandse shows worden gekeurd volgens de nieuwe rasbeschrijving.

Maak jouw eigen website met JouwWeb