Voor de fok in afgelopen jaar is volop gebruik gemaakt van de aangekochte ram in 2016 ( zie nieuws 2016 in Archief). Het proces om de kleurintensiteit te verbeteren heeft al een aantal malen 9,5 of de volle 10 punten opgeleverd op de shows. Op dit onderdeel lijkt de achterstand op de concurrentie nu te zijn ingelopen. Dat is ook nodig want 7 jaar na de erkenning van het ras, zijn er gelukkig steeds meer fokkers die zich met dit ras bezighouden en neemt de concurrentie toe. 

Bij de driekleuren is Gerrit Mulder de winnaar geworden op de Lotharingerdag in Tiel. En bij de zwarten komen we op verschillende shows de naam van Henk Grievink en Henk Philipse tegen als prijswinnaars.  

Sinds kort is de Lotharingerdwerg, dankzij de inspanningen van Henk Grievink, naast driekleur, zwart, bruin en blauw ook erkend in de kleurslag Madagascar(Thuringer).
Internationaal is de Lotharingerdwerg al langer erkend als ZwergSchecken (ZwSch) in de genoemde kleurslagen.WP_20180106_12_23_09_Pro.jpg

 

Aangezien de Nederlandse, Duitse en Europese standaard goed aansluiten is het mogelijk om ook met de Nederlandse dieren internationaal te showen.Lotharingerdwerg-driekleur-mj-MeinemaA-1.jpg


Doelstellingen voor dit jaar waren om met het 5-tal, op de Uberregionale Scheckenclubvergleichsschau de grens van 480 te passeren, dus gemiddeld een 96-er. En bij viertalgroepen, zoals in Duitsland gebruikelijk is, leidt dit uitganspunt tot een aantal van 384. En er ontbrak, na een aantal jaren showen en fokken, nog steeds de beoordeling met 97 punten.

De eerste doelstelling is nog niet gehaald maar op de Bundeskaninchenschau was het raak met 385 punten voor de groep,
wat een derde plek betekende. Een hele en een halve punt achter de Deutsche Meister (DM) en Deutsche VizeMeister (DVM)maar gelukkig wel de Bundessieger met 97punten.                               Bundessieger

Terugkijkend op 2017 is het aantal actieve fokkers voor de Lotharingerdwerg toegenomen. Dieren zijn verkocht naar fokkers in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië en Amerika. De concurrentie in Nederland is toegenomen en er zijn meer dieren geshowd op de diverse tentoonstellingen. Dit alles getuigt van kracht.

Misschien wordt 2018 het jaar om aan de concurrentie met de andere konijnenrassen op de shows aan te gaan.